22 Şubat 2014 Cumartesi

Üyelerimize mutluluklar diliyoruz ;) Sağol pembe panjur...

Üyelerimizin sevincini paylaşıyoruz. Denizli’den hayatının aşkını bulan Burcu Hanıma, Balıkesir’den hayatına yeni bir başlangıç Nusret Bey’e, Antalya’dan sitemiz aracılığıyla evlendiğini bildiren Arda Bey’e mutlulukar diliyoruz…Ayrıca eklemek istiyorum gold üyelik açarsanız benim banerıma tıklayarak sizinde en kısa zamanda evlilik yolunda sevinçli haberlerinizi alırız Nusret Bey gibi...
sizde yandaki pembe panjur bannerına  tıklayarak ve gold üyelik açarak evlilik yolunda ilerleyebilirsiniz arkadaşlar beni dinlediğiniz yazımı okuduğunuz için size minnetarım ve saygılı yorumlarınızı bekliyorum hadi ne duruyorsun tıklasana ve gold üyelik açsana....

Bloğum nasıl sizce

Arkadaşlar ben yeni başladım blog işine ve ilk reklamımı pembe panjuru kaptım sitede sizce ne gibi eksiklikler var bana iletirseniz çok sevinirim.ayrıca pembe panjur çok kaliteli bir site lütfen gold üyelik alınız benim bannerıma tıklayarak veya üye olursanız çok sevinirim lütfen o saygılı yorumlarınızı benden eksik etmeyin siteme girin ne eksik varsa ve nasıl yapacağımı sölerseniz beni çok mutlu edersiniz.ve ayrıca biliorum sizi rahatsız ettim ama bu işlerde yeniyim bana yol gösterin arkadaşlar lütfennn...

Balla yapabileceğiniz saç maskeleri

Bal ile yapacağınız maskelerle saçınızın sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayın...

Bal ve zeytinyağı maskesi
İçindekiler: 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı bal, bone
Hazırlanışı:
 Zeytinyağ ile balı birbirine karıştırın ve oluşan karışımı saçınıza güzelce sürün. Saçınıza bu karşımı uyguladıktan sonra boneyi saçınıza takın.15 dakika sonra saçınızı şampuanla yıkayın.
Parlak saçlara özel
İçindekiler: 1 portakal, 1 yemek kaşığı bal, birkaç damla sandalağacı yağı
Hazırlanışı:
 Portakalın suyunu sıkın ve su, bal, sandalağacı yağı ile birlikte karıştırın. Bu karışımı şampuanla saçınızı yıkadıktan sonra durulama esnasında kullanın.
Kuru saçlara özel
İçindekiler: 1 yemek kaşığı bal, 1/2 fincan tam yağlı süt
Hazırlanışı:
 Bal ile sütü birlikte iyice karıştırın ve saçınıza masaj yaparak yedirin. 15 dakika geçtikten sonra yumuşak bir şampuan ile saçınızı yıkayın.
Dökülen saçlara özel
İçindekiler: Zeytinyağı, bal, tarçın, 2 yumurta, ıspanak, kişniş, badem yağı
Hazırlanışı:
 Zeytinyağı, bal, tarçın ve yumurtayı birlikte karıştırarak özel karışım elde edin. Ardından masaj yaparak saç derinize uygulayın. 15 dakika sonra saçınızı yumuşak bir şampuan ile yıkayın. Bu karışımı haftada 3-4 kez uygulayabilirsiniz.
Elektriklenen saçlara özel
İçindekiler: Bal
Hazırlanışı:
 Bir yemek kaşığı balı 1 litre suyla karıştırın. Bu karışımı şampuandan sonra durulama suyunda kullanın. Saçınızı her yıkadığınızda kullanın.

kaynak : mahmure.com

Cilt güzelliğinin sırrı: Kahvaltı

Güçlü bir kahvaltı, sağlık ve güzellik için önemli bir öğün. Kahvaltılarınızdan enerji ve güç veren bal, kahvaltı gevrekleri, meyveler, su, meyve suyu ve sütü eksik etmeyin...



    Güne enerjik başlayın
    Yulaf, çikolata, buğday, bal ve pirinç. Hepsi de enerji ve güç veren besinler. İçerdikleri yüksek orandaki besinsel değerler nedeniyle cildin doğal savunma mekanizmasını güçlendirerek, dış etkenlere karşı koruma sağlıyor.
    Yulaf
    Yulaf gevreğini sabah kahvaltıda süt veya yoğurda ilave ederek yiyin. Zengin protein, lif, vitamin (özelikle de B ve D vitaminleri) ve mineral kaynağı (100 gramında 53 mg kalsiyum, 405 mg fosfor, 4.5 mg demir ve 268 mg potasyum bulunuyor) olan yulaf, güç ve enerji verici özellikler içeriyor. Cildinizi tazelemek ve kadifemsi bir yumuşaklığa kavuşturmak için yüzünüze haftada en iki kez 2 kaşık pirinç suyu, 2 damla zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı yulaf unu karışımını sürüp 5 dakika bekleyin ve yıkayın.Buğday
    Kolesterol ve tansiyon düşürücü etkili buğday, yüksek oranda B ve E vitaminleri içeriyor. Özellikle E vitamini içeriği ile doğal bir antioksidan olarak cildi yaşlanmaktan koruyor ve kırışıklıkların oluşumunu önleyerek cildin her dem genç kalmasını sağlıyor. Gözdeki damarları koruyup, göz etrafında oluşabilecek çizgileri azaltıyor. Cilde pembelik veriyor. Tırnakları ve saçları güçlendiriyor. Zengin içeriği nedeniyle kozmetik ürünlerinde çok sık kullanılıyor.
    Bal
    Şeker, fruktoz ve glikoz içeren bal doğal bir tatlandırıcı. Ayrıca antibiyotik özelliği ile mikroplara karşı güçlü bir dezenfektan. Vitamin, mineral ve protein kaynağı olan balın yapısındaki meyve asitleri cildi arındırıyor, azot ve glüsit gibi maddeler nemlendirici özellikler içerip cildin nem dengesini düzenliyor. Oligoelementler ise hücreleri yeniliyor. Manganez, magnezyum, kalsiyum ve silisyum gibi mineraller ise cildi pürüzsüz bir güzelliğe kavuşturuyor. Hatırlatalım; güzelliğiniz için doğal süzme bal kullanmalısınız. BinbirÇiçek bal tavsiye ediyoruz.


    Çikolata
    Mutluluk hormonunu (serotonin) uyarıcı özellikler içerdiğinden çikolata, vücudu ve cildi gevşetip rahatlamasını sağlıyor. Aşık olma esnasında beynin ürettiği feniletilamin adlı uyarıcı bir madde içerdiği için afrodizyak özellikler taşıyor. Stresten uzak rahat bir uyku sağlıyor. Antioksidan özellikleriyle serbest radikallere karşı savaşarak yaşlanmayı geciktiriyor. Protein kaynaklı olduğundan cildi yenileyip elastikiyetini artırıyor. İçeriğindeki sterol adlı madde ile cilde tonik etkisi yapıyor.
    Pirinç
    B gubu özellikle de B1 ve B2 vitaminlerince zengin olan pirinçte ayrıca demir, potasyum, fosfor ve kalsiyum başta olmak üzere diğer mineraller de bulunuyor. Pirinç, hücrelere ihtiyacı olan enerjiyi sağlayıp cildin yıpranmasını önlüyor, içerdiği bol potasyum ve az azot ile kan basıncı değerlerinin düzenli akışını sağlıyor. Zararlı güneş ışınlarının etkisi veya yaşlanma nedeniyle ortaya çıkan cilt lekelerini yok ederek, cildin ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.Günün ilk güzellik işlemi; temizlik
    Sabah uyanınca aç karnına ılık su için. Su, bağırsakları, organizmayı temizleyerek cildin nem dengesini düzenliyor. En az yarım saat sonra kahvaltı yapın ve 1 fincan çay veya kahve ile bol lifli kahvaltı gevreği yiyin. Taze meyve suyu veya meyve ile öğünü tamamlayın. Cildinizi gece yatmadan evvel ve sabah uyandıktan sonra mutlaka temizleyin. Çünkü uyku esnasında ciltte depolanan yağlar gözenekleri tıkayabilir, böylece sivilce ve siyah noktalar ortaya çıkabilir. Bunun için su ve cilt tipinize uygun bir sabun yeterli. Yüzünüzün her bölgesine ayrı bir özen göstermelisiniz. Göz çevresi hassas olduğu için bu bölgeye özel ürünlerle cildi tahriş etmeden hafifçe silerken, çene ve burun bölgesini yüz temizleme sütü ile ovarak temizleyin.
    Bol sıvı alın
    Su, süt, taze sıkılmış meyve suyu, çay ve kahve. Hepsi de sağlık ve güzellik iksiri içecekler. Sabahları aç karnına bol sıvı alın. Cildinizi içerden besleyerek nemlendirin. Bol sıvı alımı cildin kurumasını önlüyor.
    Su
    Vücut ağırlığımızın yüzde 60'ı sudur. Ancak bu oran yaş ilerledikçe azalıyor ve sonuç olarak ciltte kuruma başlıyor. Kırışıklıklar ortaya çıkıyor ve cilt giderek elastikiyetini kaybedip sarkmalara yol açıyor. Yaşlanma sürecini yavaşlatmak için gün içinde sabah uyandıktan akşam yatıncaya kadar 1.5 litre su içmeye özen gösterin. Cildinizi dışardan beslemek için nemlendirme özelliği olan kozmetik ürünlerini kullanın ve sabah temizliğinden sonra nemlendirici krem sürün.
    * Yüzünüzü üç günde bir arındırıcı ve gevşetici etkili 1 avuç lavanta ilave edilmiş sıcak su buharına tutun. Başınıza bir tülbentle örtüp işlemi 5-10 dakika sürdürün. Cildiniz derinlemesine temizlenip daha kolay beslenecektir.Çay
    Çaydaki tein adlı madde uyarıcı ve susuzluğu giderici özellikler içeriyor. E vitamininden 20 kat daha güçlü bir antioksidan olan polifenol adlı madde dolaşımı hızlandırırken, hücrelerin oksitlenmesini önlüyor ve cildin yaşlanmasını geciktirerek sıkılaştırıcı bir etki sağlıyor. Yoğun bir çalışma temponuz varsa çayla yapılan kompresler yorgun gözlerinizi dinlendirecektir. Bir parça pamuğu soğuk çaya batırıp göz kapaklarınızın üzerine yerleştirin. 10-15 dakika dinlenip yüzünüzü yıkayın.
    * Gece yatmadan önce çay ile yapılan maskeler, uyku esnasında cildin yeniden yapılanmasını sağlıyor. 2 çorba kaşığı demlenmiş soğuk çay, 1 kaşık bal, 1 kaşık pirinç unu ve 2 kaşık yulaf unu ile karıştırıp yüzünüze sürün.Süt
    Süt, bebeklikten, yaşlılığa kadar yaşamın her döneminde sağlık ve güzellik için en önemli ve komple bir besin. Kemikler için son derece yararlı bir mineral olan kalsiyum kaynağı. Vücut ve cildin beslenmesi için gereken tüm proteinleri içeriyor. Sütün sağlık ve güzellik iksiri olduğu çok eski zamanlardan beri biliniyor. Roma İmparatoru Neron'un eşi Poppea, cildinin her dem genç ve pürüzsüz olması için sık sık süt banyosu yaparmış. Süt, cildi yenileyip yumuşatıyor. Sütün alternatifi yoğurt olabilir.
    * Cildinizi gerginleştirici bir sütle temizlemek ister misiniz? 1 su bardağı ılık süte 10 gr biberiye atıp 5 dakika bekletin. Süzüp bir parça pamukla göz çevresi hariç tüm yüz ve boynunuzu silin.Kahve
    * Sabah kahvaltısında içilen 1 fincan kahve, güne enerjik başlamak için ideal bir içecek. Zengin kafein içeriği ile beyni uyarıp konsantrasyonu artırıyor. Hem ruhsal hem de bedensel açıdan zindelik veriyor. Küçük kan dolaşımını hızlandırıp, cildi ölü hücrelerden arındırarak yeniliyor. Ayrıca içerdiği polifenol adlı maddeler, antioksidan etkili olduğu için cildin yaşlanma sürecini yavaşlatarak kırışıklıkların oluşumunu engelliyor.
    * Kahve enerjik bir içecek ancak aşırıya kaçmayın, ters etki yapabilir. İçeriğindeki kafein, dozunda alınırsa cildi toksinlerden arındırıp, şişkinliği önlüyor.Portakal suyu
    Sabah kahvaltısını mutlaka taze sıkılmış 1 bardak portakal suyu ile tamamlayın. İçeriğinde bulunan A vitamini cildi güçlendirerek nemlendirip besliyor ve elastikiyetini artırıyor. C vitamini bozulan hücreleri onarıp cildin savunma mekanizmasını güçlendirerek olumsuz dış etkenlerden koruyor, E vitamini en iyi doğal antioksidan olarak serbest radikallerle savaşıp kırışıklıkların oluşumunu engelliyor.
    * 1 portakalın suyu, 10 kereviz yaprağı,1 küçük sivribiber, 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı, 1 tutam tuz ve karabiberi blenderde ezip için. Cilt ve sağlık toniği denilen bu içecek bağışıklığı güçlendirip, dokuların sıkılaşmasını sağlıyor.Banyo yerine duş yapın
    Hem zamandan tasarruf etmek hem de sağlık ve güzelliğiniz için sabahları banyo yapmak yerine duş alın. Uyku esnasında terlemek, hastalık yapan bakterilerin vücutta kolayca ortam bulmasına yol açıyor. Duş hem bakterilere karşı etkili hem gün boyu zindelik veriyor hem de cildi canlandırıp tazeliyor. Sağlıklı bir duş için su ısısı 32 derecenin üzerinde olmalı ve duş en fazla 10 dakika sürmeli. Yataktan kalktıktan sonra yüzünüzü temizleyip hemen duş alın. Cildinizi artıklardan arındırmak için duşu kapatıp uygun bir sabun veya banyo köpüğü ile sabunlanın. Kan dolaşımını hızlandırmak ve selülit oluşumunu önlemek için sabunu vücudunuza lifle masaj yaparak yedirin. Tekrar duş alıp kurulanın.

    kaynak: mahmure.com
    157

    Şubat ayı etkinlikleri!

    Şubat ayı bitmeden sizin için seçtiğimiz bu çok özel etkinliklerden en az birine mutlaka katılın...

    Manzaralar/Fotoğraf sergisi
    Seza Bali’nin Amerika ve Finlandiya’da çektiği, sıra dışı manzaralardan bir seçki var Elipsis’de bu ay.
    Pazar, pazartesi hariç her gün 11.00-19.00 arasında açık.
    Mekân: Elipsis Gallery
    Tarih: 6/2/2014 - 8/3/2014
    Saat: 11:00 - 19:00
    Alnıtemiz/Stand up
    10 sene başka işlerle uğraştıktan sonra stand up yapmaya başlayan Deniz Alnıtemiz'i moral Bozukluğundan, sevginin gücünden, küçük hesaplardan veya mahalleden tanıyor olabilirsiniz.
    Daha fazla tanımak isterseniz Alnıtemiz başlıklı 80 (bilemedin 90) dakikalık tek kişilik gösterisine gelin. Evini gözetlemekten çok daha pratik olduğunu göreceksiniz.
    Mekân: Babylon
    20:30 Kapı Açılış
    21:30 Deniz Alnıtemiz
    Ustam ve ben /Söyleşi
    Salon ve Doğan Kitap işbirliğiyle düzenlenen söyleşiler dizisi… Elif Şafak yeni kitabını anlatıyor. Rezervasyon için rezervasyon@iksv.org adresine bir e-posta göndererek onay almak gerekiyor.
    Mekân: Salon/Şişhane
    20 Şubat 2014 Saat 20:00
    Jenny Hval
    Norveçli dream-pop müzisyeni, şarkıcı ve besteci. Sıradışı vokal tekniğiyle dinleyicilere un utulmaz bir gece yaşatmayı planlıyor.
    Mekân: Salon/Şişhane
    12 Şubat 2014 Saat 21:30
    Nordic Sunday: Junip
    Jose Gonzales’in çocukluk arkadaşı Elias Araya ve Tobias Winterkorn’la hayata geçirdiği psychedelic folk rock projesi Junip, Nordic Sunday ile 16 Şubat Pazar akşamı yeniden Babylon’da.
    Kaçırmayın çünkü: Pazar akşamınızı Kuzey’den gelen dingin bir rüzgârla keyiflendirmek için birebir bir konser.
    Mekân: Babylon
    18:00 Kapı Açılış
    18:00 Warm Up: Radyo Eksen Sessions
    19:00 Junip
    After Party Radyo Eksen Sessions
    İbrahim Maalouf ‘İllusions’
    İbrahim Maalouf İstanbul’da çalmaktan, İstanbullular da onu dinlemekten hiç mi hiç sıkılmıyor. Son konserinin üzerinden henüz bir sene bile geçmemişken Lübnan asıllı Fransız trompetçi yeniden Babylon’da. Bu kez geçtiğimiz Kasım ayında piyasaya çıkan ‘Illusions’ albümü sonrasında ağırlıyoruz müzisyeni. Bugün 21.30’da sahnede, trompetiyle yarattığı harikalara canlı tanık olmanızı tavsiye ederiz.
    Mekân: Babylon
    Tarih: 12.02.2014
    Saat: 20:30
    Bu Evrene Ek Bir Evren/Karışık Teknik
    x-ist’in bir konuk küratörlüğünde gerçekleşen ilk sergisi. Fatoş Üstek küratörlüğündeki sergi adı üstünde bir arayış hakkında ve Singapur, Hollanda ve Ekvator’dan sanatçıların eserlerini kapsıyor.
    Mekân: x-ist
    Tarih:
     5/2/2014 - 1/3/2014
    Saat:
     10:30 - 19:30

    kaynak : mahmure.com

    Atkins Diyeti

    Atkins diyeti, Amerikalı uzman Atkins tarafından geliştirilen, protein ağırlıklı bir diyettir. Günümüzde kullanılmakta olan en çok tercih edilen zayıflama yöntemlerinden biridir...

    Diğer diyetlerde mevcut olmayan fazla enerji kullanarak daha fazla yağ yakmanıza neden olur. Alışılageldik diyetlerden farklıdır. Sadece beslenme konusunda değil, tüm yaşam tarzında bir değişikliği gerekli kılar. Diğer diyetlerden farklı olarak, atkins diyeti sevilen ve diğer diyetlerin yasakladığı besinlerle doludur. Bu sebeple yapılması kolaydır. Kısaca, yağlı besinlerin özgürce yenilebildiği ve proteinin serbest bırakıldığı bir beslenme düzenidir. Fakat şekerli besinlerin tümü yasaklar. Et, balık, yumurta, mayonez gibi ürünleri dilendiğince tüketmeyi serbest bırakır. Zayıflamanız, diyetinizdeki karbonhidrat miktarını büyük oranda azaltmanız şeklinde işler. Aç kalmanız gerekmez, yalnızca düşük karbonhidrat oranları ve belirtilen doğru yiyeceklere uygun şekilde alışkanlıklarını değiştirmeniz yeterli olacaktır.
    Atkins diyeti 4 gruba ayrılır:
    ilk kısımda Kilo Verme, ikinci kısımda vücuda oturmuş kiloları, yani Verilmesi Zor Kiloları Verme, 3. kısımda Diyeti Sürdürme Öncesi, sonuncu kısımda ise Ulaşılan Kiloyu Koruma menüleri ile tekrar kilo almamanızı sağlar. Atkins diyetinde tercih edilen besinler sebebiyle, B1, B6, folik asit ve magnezyum açısından biraz yetersiz kalır. Bu vitaminler artı olarak atkins diyetine takviye edilir. Atkins diyetinde B grubu vitaminler yüksek oranda alındığı için her zaman enerjik olma avantajınız vardır. Diyette en önemli şey alınan vitamin ve minerallerdir. Bu vitamin ve mineraller alınmadığı taktirde vücut zayıf düşerek daha büyük problemlerle karşı karşıya kalmanıza neden olur.
    Atkins diyetinin işlenme şekline göre, vücudun ihtiyacından fazla alınan karbonhidratlar, vücudu gereksiz yere yorduğu gibi, vücut öncelikle karbonhidratları yakarak enerji ürettiği için yağ yakımı sürecinin başlamasına da engel olur. Bu sebeple şeker kullanımı minimuma indirilerek, kilo verileceğini ortaya koyan bu rejim, alınması elzem olan minimum miktarda karbonhidratı da tam tahıllılar gibi kompleks karbonhidratlardan alınması gerektiğini şart koşar. Atkins diyetinde diğer diyetlerde olduğu gibi yağlı yemekleri kati surette yasaklamaz. Tereyağını, zeytinyağını ve margarinleri kullanabilirsiniz.
    Atkins Diyeti Başlangıç Kısmı
    Atkins diyetinin 1. kısmında 14 günlük bir karbonhidrat diyeti uygulanmaktadır. 14 gün süresince karbonhidratlı yiyecekleri hayatınızdan çıkarmanız gerekmektedir. İlk kısım, kilo verme yani hızlı bir şekilde aşamasıdır. Bu aşamada hedeflenen, metabolizmanızın hızlanması ve böylece hızlı bir şekilde yağ yakılmasını sağlamaktır. Diyetin bu kısmında günlük 20 gram karbonhidrat tüketebilirsiniz. Nişasta oranı minimum salatalar ve sebzeler ile beslenirsiniz. Atkins diyeti için yaşam tarzınızı ve beslenme biçiminizi değiştirmek başta zor gelse de, diyetin 1. kısmı belirgin kurallarla ifade edilmiştir ve bunlara harfiyen uyulması salık verilir. İlk bir kaç günlük zorluktan sonra vücudunuz buna alışma sürecine girer. 14 günlük karbonhidrat perhizinizden sonra karbonhidrat tüketimi adım adım arttırılır.
    Atkins Diyeti Başlangıç Kuralları
    Günde 6 saatte bir yenilmeli.
    Her gün düzenli olarak 3 öğün, ya da cok ama az şekilde 4-5 öğün yenilir.
    Peynir, kaymak ve tereyağı dışındaki süt ürünleri tüketilmez.
    Meyve, tahıl, ekmek, makarna ya da nişastalı sebzeler tüketilmez.
    Çekirdek ya da fındık yenilmez.
    Fasulye, baklagiller, nohut tüketilmez.
    Yemenize izin verilmeyen gıdaları tüketmemeniz planladığınız kiloya ulaşmanız ve atkins diyetiniz için zorunlu bir kuraldır.
    Kahve, çay gibi kafeinli içecekleri mümkünse içmeyin ya da en aza indirin.
    Bol bol su tüketilir, mümkünse en az 8 bardak.
    Şayet ki birinci kısmı harfi harfine uygularsanız, hızlı bir şekilde kilo vermeniz işten bile değildir. 14 günlük karbondihrat diyetine alışmak ve gözle görülebilecek şekilde kilo vermek sizi motive edecektir. Bu aşamada söylenen besinler harici besin tüketmemeye özen gösterin.
    Atkins Diyeti 2. Kısım - Zor Kiloları Verme Ve Kilo Kaybına Devam etme
    Bu kısımda zor kilolar verilerek zayıflamaya devam edilir, istikrar sağlanır. Yemenize izin verilen besin seçenekleri bu kısımda artar. Haftalık karbonhidrat tüketiminiz her gün için beş gram olmak üzere arttırılır. Bu arttırmayı azar azar, vücudunuzun tepkilerine dikkat ederek yapmalısınız. Bunun sebebi, azar azar arttırılarak vücudun tepkisine bakarak sağlıklı bir şekilde diyete devam etmektir. İkinci kısımda zayıflamanız Atkins Diyetinin doğası gereği yavaşlamaktadır. Bu yavaşlama, kişinin metabolizmasına ve karbonhidrata olan dayanıklılığına bağlı olarak değişmektedir. Herkes için belirli bir yavaşlık oranı yoktur.
    Her insanın tüketebileceği ve kilosunu koruyabileceği bir karbonhidrat seviyesi vardır. Bu seviyeden sonra vücut ağırlığı artarak kilo alımı gerçekleşir. Seviyenin altında ise tekrar azalır. Bu aşamaya devam etmek, karbonhidrat tüketimini arttırırken, tükettiğini oranı kontrol etmeniz ve zayıflamanızın hangi durumda olduğunu kontrol etmeniz açısından faydalı olacaktır. Bu şekilde hangi seviyede kalmanız gerektiğini bilebilirsiniz.
    3. Aşama – Diyeti Sürdürme Öncesi
    Bu aşama, Diyeti Sürdürme Öncesi, hayatınız boyunca sürdüreceğiniz beslenme şeklinin vücudunuz tarafından benimsenmesine yardımcı olacak aşamadır. İdeal kilonuza ulamanıza beş kilodan az kaldığında atkins diyetinin, karbonhidrat tüketimini kilo vermeniz tamamlanana kadar arttırdığınız bir aşamaya yani, diyet sürdürme öncesi aşmaya geçebilirsiniz. Diyet sürdürme öncesi aşama, minimum oranda karbonhidrat alımıyla geçireceğiniz hayatınız için alıştırma süreci. Bu aşama süresince tüketmeniz gereken karbonhidrat miktarını öğrenebilirsiniz. diyeti sürdürme Öncesi aşamasındaki alışkanlıkları devam ettirmek, bu aşamada istikrar sağlamak çok önemlidir. Böylece bu besin düzenine alışarak son aşamaya geçmeye hazır olabilirsiniz.
    Atkins Diyeti 4. Kısım - Yaşam Boyu Koruma
    Atkins diyetinin son aşamasıdır. Yaşam Boyu Koruma aşamasında istediğiniz ve ulaştığınız kilonuzu tüm yaşantınız boyunca koruyacak bir beslenme planına bağlı kalarak gerçekleştirilir. İdeal karbonhidrat tüketim oranınızı öğrendiyseniz ve bu beslenme şekline uyum gösterebildiyseniz, sizin için ideal olan forma kavuşmuş olacaksınız.
    Düşük karbonhidratlı beslenme şekline artık alışmış olsanızda nadiren de olsa pasta, kurabiye ya da yüksek karbonhidratlı besinler tüketmeniz, sorun olmayacaktır. Normalden fazla karbonhidrat tüketiminde, sonraki bir kaç gün karbonhidratı hiç tüketmeyerek dengenizi koruyabilirsiniz.
    Atkins Diyeti Uygulanırken Yapılacak Yiyecek Seçimleri
    Atkins diyetinin sayılan 4 kısmında, özellikle de başlangıç aşamasında amaca ulaşabilmek için doğru besinleri seçmek diyetin amacına ulaşması için çok önemlidir. Bol tahıllı besinler, atıştırmalıklar, şekerlemeler, sütlü-meyveli içecekler, dondurma Atkins Diyetinin beslenme düzenine uygun olarak beslenmenizi kolaylaştırır.

    Örnek Bir Atkins Diyet Menüsü
    Kahvaltı
    Kafeinsiz kahve
    Üç yumurtalı, avakodolu omlet
    Mozarella ve domates
    Öğle Yemeği
    200 gramlık sığır etinden biftek.
    Mantarlı, soğanlı, kerevizli ve parmesan peyniriyle ıspanaklı ve karışık yeşil yapraklı salata.
    Akşam Yemeği
    Kızarmış som balığı
    Sarımsak, limon ve susamlı lahana salatası
    Başlangıç Menüsü İçin:
    Kahvaltı
    Sahanda sosisli yumurta
    Kafeinsiz kahve
    Öğle Yemeği
    Salata
    Gözleme
    Soda
    Akşam Yemeği
    hardallı ve/veya mayonezli deniz ürünlü salata
    Diyet jöle
    2. Aşama Menüsü:
    Kahvaltı
    Zeytinyağlı omlet
    Domates suyu
    Çavdar ekmeği
    Kafeinsiz çay
    Öğle Yemeği
    Jambonlu, peynirli salata
    Bitki çayı
    Akşam Yemeği
    Biftek
    Kremalı çorba
    İstenilen bir meyve
    4. Aşama Menüsü
    Kahvaltı
    Peynirli omlet,
    2 dilim çavdar ekmeği,
    Kafeinsiz çay ya da kahve,
    Meyve
    Öğle Yemeği
    Fırında tavuk
    Sebze
    Sarımsaklı salata
    Akşam Yemeği
    Çorba
    1 kase sebze, domates, soğan, havuç ile hazırlanan şekersiz soslu salata
    Dana pirzola
    Atkins Diyetinin Riskleri Nelerdir?
    Atinkins diyeti doymuş yağ içerir. Bu sebeple koroner kalp hastaları için risk taşır.
    Diyetin karbonhidrat oranının düşük, protein ve yağ oranının yüksek olması ketojenik diyet özelliği gösterir. Bu da sağlık açısından zararlı olabilir.
    Egzersiz yapanlar için uygun olmadığı söylenmektedir.

    21 Şubat 2014 Cuma

    ALİ AĞAOĞLU GECELERDE

    Ağa barda

    Ataşehir’de bulunan Shot Bistro Lounge Bar’a giden ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, iki kadınla sarmaş dolaş dans ederken kameraya yansıdı.

    ALİ AĞAOĞLU GECELERDE

    Samimi şekilde eğlenen üçlünün görüntüleri, sosyal medyada paylaşıldı.

    ALİ AĞAOĞLU GECELERDE

    ALİ AĞAOĞLU GECELERDE

    ALİ AĞAOĞLU GECELERDE

    ALİ AĞAOĞLU GECELERDE

    ALİ AĞAOĞLU GECELERDE

    20 Şubat 2014 Perşembe

    H&M İstanbul'daki Amiral Mağazasını Bağdat Caddesi'nde Açmaya Hazırlanıyor



    H&M Hennes & Mauritz AB, Türkiye'de beklenen amiral mağazasını açmak için imzayı attı. H&M Flagship mağazası İstanbul'un en popüler alışveriş caddesi olan Bağdat Caddesi'nde açılacak.


    H&M Hennes & Mauritz AB, Türkiye'de beklenen amiral mağazasını açmak için imzayı attı. H&M Flagship mağazası İstanbul'un en popüler alışveriş caddesi olan Bağdat Caddesi'nde açılacak. Cadde mağazası, H&M'in tüm dünyada yalnızca 10 tane açacağı özel konsept mağazalardan bir tanesi olacak.

    H&M'in Türkiye'de açacağı ilk flagship mağazası, 2.500m2 alana kurulu ve 6 kattan oluşacak. Açılış, Sonbahar 2014 sezonunda gerçekleşecek. Flagship olmanın yanı sıra Bağdat Caddesi mağazası, H&M'in tüm dünyada sadece 10 tane açacağı özel konsept mağazalardan bir tanesi olacak.



    H&M Türkiye Ülke Müdürü Thomas Coellner açılış ile ilgili "Türkiye'de ilk flagship mağazamızı açmaktan, hem Türkiye'nin hem de dünyanın en gösterişli caddelerinden birinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Caddeye çok yakışacak ve ilkleri sunacağımız bir mağaza açacağız. H&M Bağdat Caddesi mağazasını dünya moda arenasındaki en iyi mağazalar arasına katmayı hedefliyoruz" dedi.

    Türkiye pazarına 2010 Kasım ayında giriş yapan H&M'in bugün Türkiye genelinde İstanbul, Ankara, Antalya, Gaziantep, Samsun ve Antakya olmak üzere toplam 6 farklı şehirde 22 mağazası bulunuyor.




    Arabada seviştiler mi?

                                      Şimdi de bu iddiayla gündemdeler...
    Son zamanlarda sürekli birlikte görüntülenen İngiliz manken Cara Delevingne (21) ve ABD’li oyuncu Michelle Rodriguez’in aşk yaşadığı söylentileri, birinci ağızdan, Rodriguez tarafından doğrulanmıştı.

    Arabada seviştiler mi?

    Arabada seviştiler mi?

    kili hakkında ortaya atılan son iddia ise arabada seviştikleri..

    Dün gece katıldıkları etkinlikte Rodriguez'in arabaya binerken altında beyaz bir pantolon olması ancak indiklerinde pantolonun Delevingne'nın elinde görüntülenmesi dikkat çekti.

    Arabada seviştiler mi?

    Arabada seviştiler mi?


    Kış Orasında Çıplak Gezinti !

    Lady gaga seksi ve vücudunu saran boyundan geçmeli file kostümü ve ayak bileklerine kadar uzanan peruğuyla topluluk içinde...


    Kış ortasında çıplak gezinti

    Kış ortasında çıplak gezinti


    Kış ortasında çıplak gezinti

    19 Şubat 2014 Çarşamba

    Survivor´un ünlü ´gönüllüler´i kimler?

    ÜNLÜ GÖNÜLLÜ “AKIN”

    Akın Saatçi… Baba Ocağı dizisinden yakından tanıyoruz aslında onu… “Her savaşı veririm ama asla vazgeçmem” diyerek iddiasını koydu ortaya Akın… Survivor Akın yarışmada nasıl bir performans sergiler bilemiyoruz ama yakışıklılığıyla dikkat çekeceği bir gerçek…




    ADADA BİR DÖVÜŞ USTASI

    Turabi Çamkıran… Belki çam kırmıyor ama aldığı dövüş sanatları eğitimi sayesinde adada bol bol odun kırabilir Turabi… Turabi aslında Acun Ilıcalı’nın neredeyse yanından hiç ayrılmamış diyebiliriz. Survivor da olması çok sürpriz olmadı yani…





    YETENEK SİZSİNİZ TRANSFERİ

    Berna Canbeldek… Yine Yetenek Sizsiniz’den adaya transfer olan dikkat çekici isimler arasında Berna. Yetenek Sizsiniz’de dans gösterileriyle finale kadar yükselmişliği var Berna’nın…

    YETENEK SİZSİNİZ TRANSFERİ